Green Fellows-team in overleg aan een lange tafel, gefocust op plannen en samenwerking.

Onze projecten…

We willen als advies- en projectbureau niet alleen koploper zijn op gebied van technologische ontwikkeling, maar vooral ons fijne Nederland voorzien van de juiste kennis en richtlijnen. Zodat innovatieve technologieën ook op de juiste manier geïntegreerd worden. 

Daarvoor hebben we dan ook een berg aan kennis en expertise in huis. We koppelen de juiste experts aan de juiste klanten en werken zij aan zij samen aan de mooiste en grootste projecten binnen de duurzame industrie. 

En dat doen we niet voor het eerst. 

We hebben een heleboel impactvolle projecten – waar je U tegen zegt – op onze naam staan.

Lees je mee?

Laadinfrastructuur voor Havenbedrijf Rotterdam

In de Rotterdamse haven hebben we een grote slag geslagen op het gebied van e-mobility.

Met onze Multi Criteria Analyse (MCA) ontwikkelden we 6 scenario’s voor de aanleg én realisatie van een laadplein voor het elektrisch personenvervoer in de haven. We adviseerden over het ontwerp van het plein en hielpen met de uitvraag naar geschikte partners in de markt. 

Dat laatste doen we overigens altijd zo objectief mogelijk. Dat wil zeggen dat we wegblijven van merken, maar praten in termen van de best passende technologie.

Daar deden we nog een schepje bovenop door een gedetailleerd (laad)plan van aanpak te ontwikkelen. 

Een duidelijk overzicht van de beste keuzes. Geen gokwerk, maar concrete feiten en inzichten die dienen als basis voor een goed onderbouwd en schaalbaar ontwerp.

Hiermee zet Havenbedrijf Rotterdam een eerste stap in de richting van een emissieloze toekomst.

E-mobility

Richtlijn veilig inzet elektrisch materieel met Bouwend Nederland

Vanuit Bouwend Nederland kregen we de opdracht om een richtlijn voor veilig elektrisch materieel te realiseren. We brachten in kaart welke stakeholders hierbij betrokken waren en stuurden een kernteam en klankbordgroep aan voor het opstellen van de eerste versie van de richtlijn. 

Daarna was het tijd om o.a. de KOMAT, Rijkswaterstaat en andere stakeholders hierin mee te nemen. 

Een definitieve richtlijn voor heel Nederland. Een eerste serieuze stap in de richting van een emissievrije én veilige bouwsector.

En daar zijn we maar wát trots op. 

E-mobility en energieopslag

Laadstrategie emissieloos onderhoud A44 voor Rijkswaterstaat

We adviseerden Rijkswaterstaat bij het opstellen van een laadstrategie, zodat de drie bruggen op de A44 emissieloos onderhouden konden worden.

Aan de hand van een opgesteld vermogensprofiel voor elke uitvoeringsfase formuleerden we een gericht laadadvies. Met als resultaat dat de benodigde netaansluiting voor het laadplein tijdig werd aangevraagd én de bruggen emissieloos onderhoud kregen.

E-mobility

Green Fellows - Project A44
Green Fellows - Hydrogen Eemshaven

Waterstofvulstation voor de Eemshaven

Green Planet adviseerden we over de ontwikkeling van een waterstofvulstation in de Eemshaven. Een station dat waterstof ontvangt uit drie verschillende bronnen, waarna de waterstof wordt gezuiverd en op de juiste druk wordt gebracht.

Het project bevindt zich nog in de realisatiefase, maar het resultaat belooft een stevige stap richting een toekomstbestendige energievoorziening in de Eemshaven.

Duurzame infrastructuur

Community building met Connectr

Bij Connectr, dé broedplaats voor innovaties op het gebied van nieuwe energie, ontstaan baanbrekende ideeën en samenwerkingen die de energietransitie versnellen.

In samenwerking met Connectr hebben we twee krachtige community’s opgebouwd: Heavy Duty Charging en Temporary Energy Systems. 

Deze netwerken brengen bedrijven en kennisinstellingen samen om complexe thema’s rondom energie en mobiliteit gezamenlijk aan te pakken en verder te ontwikkelen.

De Heavy Duty Charging Community is hét platform waar logistieke professionals en technologische innovators samenwerken aan de toekomst van zware elektrische voertuigen en de daarbij behorende laadinfrastructuur. Met de maandelijkse bijeenkomsten in het Connectr Shared Office bieden we een omgeving voor kennisdeling, netwerkvorming en het gezamenlijk ontwikkelen van innovatieve demonstratieprojecten.
 
De Temporary Energy Systems Community richt zich specifiek op de elektrificatie van de bouwplaats. Hier brengen we bouwbedrijven, energiedeskundigen en technologieleveranciers samen om duurzame en tijdelijke energieoplossingen te ontwikkelen. Van elektrische bouwmachines tot mobiele energieopslagsystemen: deze community versnelt de overgang naar emissievrije bouwplaatsen.

Ook organiseerden we verschillende waardevolle masterclasses, consortiums en demonstratieprojecten, waarmee we concrete stappen zetten richting een duurzame toekomst.

E-mobility, energieopslag, duurzame infrastructuur.


Samen voor een groenere toekomst

Onze uitgebreide consultancy diensten

Slimme energietransformatie

Elektrische mobiliteit

Innovatieve infrastructuur