Operationele efficiëntie? De keuze tussen slimme en domme laadpaal!
Als expert op het gebied van laadinfrastructuur en energiemanagementsystemen is Arthur Bennink de go-to persoon voor bedrijven die willen verduurzamen, maar tegelijkertijd hun operationele efficiëntie willen verbeteren. En nee, dat is geen tegenstelling!
Hij brengt een pragmatische en hands-on aanpak naar Green Fellows. Met zijn ervaring weet Arthur dat de energietransitie niet alleen om goede intenties draait, maar om werkbare oplossingen en ook efficiëntie. Of het nu gaat om het adviseren over de juiste laadoplossing voor een bedrijf, het implementeren van geavanceerde Vehicle to Grid (V2G) technologie, of het optimaliseren van een energiemanagementsysteem.
Voertuig als energiebron
Arthur introduceert ook de innovatieve Vehicle to Grid (V2G) technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om elektrische voertuigen niet alleen op te laden, maar ook in te zetten als mobiele energiebronnen. Dit biedt bedrijven enorme voordelen, vooral wanneer ze te maken hebben met beperkte energiecapaciteit of de wens hebben om hun energieverbruik te optimaliseren. V2G stelt bedrijven in staat om stroom terug te leveren aan het net en zo zelfs extra inkomsten te genereren, terwijl ze hun energieverbruik efficiënter beheren. Je auto wordt zo een ‘batterij op wielen’, die je niet alleen helpt bij het besparen van kosten, maar ook bij het genereren van extra inkomsten.
Slimme keuzes, duurzaam resultaat
“Het draait altijd om maatwerk,” zegt Arthur. Bedrijven hebben niet altijd één standaard oplossing voor hun laadinfrastructuur; het vereist een op maat gemaakte aanpak. Arthur werkt nauw samen met zijn klanten om de situatie, het laadprofiel en de toekomst van het bedrijf in kaart te brengen, en zorgt ervoor dat de gekozen oplossing flexibel genoeg is voor toekomstige uitbreidingen. Zijn doel: een oplossing die zowel praktisch als financieel haalbaar is, zonder verrassingen op de lange termijn.
Gaat de voorkeur uit naar een slimme of een domme laadpaal?
Wanneer het aankomt op de keuze tussen een slimme of een domme laadpaal, zegt Arthur: “Het is per definitie niet verkeerd om een domme laadpaal te gebruiken. Het hangt allemaal af van de situatie.” De vuistregel die hij hanteert, is simpel: hoe hoger het vermogen, hoe belangrijker het is om een slimme laadpaal te hebben. Dit geldt vooral voor bedrijven die te maken hebben met grotere energiebehoeften of complexere laadscenario’s.
Bij consumenten ligt het vaak iets anders. Hierbij kijk je naar het beschikbare vermogen, de mogelijkheid om terug te leveren aan het net (bijvoorbeeld met zonnepanelen), en de laadsnelheid die nodig is. Als je alleen maar wilt opladen, kan een domme laadpaal perfect volstaan. Maar wanneer er beperkingen zijn in het energieverbruik of vermogen, bijvoorbeeld als je slim wilt sturen met een batterij erbij, wordt een slimme laadpaal een veel logische keuze.
Samen de energietransitie versnellen
Green Fellows positioneert zich als een onafhankelijk adviesbureau, waarbij de aanpak altijd transparant is en volledig afgestemd wordt op de specifieke behoeften van de klant. Arthur zorgt ervoor dat de juiste keuzes niet alleen theoretisch, maar ook praktisch en financieel haalbaar zijn. Met zijn kennis van laadinfrastructuur, V2G en energiemanagementsystemen helpt hij bedrijven om de energietransitie effectief en winstgevend door te voeren.
Vraag het aan Arthur op arthur@greenfellows.nl.