ROVC Docentendag Ede: Henri Overbeek en Sander Fielt werpen licht op nieuwe EV laadsystemen opleiding
Tijdens een opmerkelijke Docentendag kregen de gerenommeerde expert op het gebied van Elektrisch Vervoer (EV) Laden, Henri Overbeek, en Productmanager Technisch Onderwijs, Sander Fielt, de eer om inzicht te geven in de EV Laadsystemen Opleiding. Hun presentatie bood waardevolle inzichten in dit dynamische vakgebied, waarbij de nadruk lag op het belang van up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de EV-laadtechnologie. Dit evenement bij ROVC illustreert het streven van de instelling om docenten en professionals uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de uitdagingen van een zich ontwikkelend landschap aan te gaan. Het benadrukt ook de rol van de instelling als een baken van innovatie en educatie in de voortdurend veranderende wereld van technologie en duurzaamheid.
Driving progress: Een reis door de geschiedenis van elektrische voertuigen naar de urgentie van menselijk kapitaal
In een boeiende presentatie tijdens de Docentendag van ROVC namen Henri Overbeek en Sander Fielt hun publiek mee op een verlichtende reis door de evolutie van elektrische voertuigen (EV’s) en de bijbehorende laadinfrastructuur. Henri dook in zijn opening in op de historische ontwikkeling van elektrische mobiliteit en de bijbehorende evolutie van laadinfrastructuur. Hij ontvouwde het fascinerende verhaal van hoe elektrisch rijden door de jaren heen ontstond en volwassen werd.
Met het publiek nu verankerd in het verleden, maakte Henri de overgang naar het heden en bood inzichten in de huidige staat van elektrisch rijden en de stand van zaken van de laadinfrastructuur. In dit gedeelte stond de urgentie van menselijk kapitaal in het ondersteunen van het opkomende EV-landschap centraal. Henri benadrukte de cruciale rol die vakbekwame professionals spelen bij het onderhouden en uitbreiden van het elektrische laadnetwerk, waarbij de noodzaak van opleidingen in EV-laadsystemen werd benadrukt.
Na Henri’s boeiende overzicht nam Sander Fielt het podium om toe te lichten hoe ROVC werd geïnspireerd en gemotiveerd door deze ontwikkelingen om een aanvullend trainingsprogramma te ontwerpen. Sanders presentatie ging in op hoe de instelling de groeiende vraag naar individuen met vaardigheden op het gebied van oplaadsystemen voor elektrische voertuigen herkende. Hij ging dieper in op de specifieke factoren die de behoefte aan menselijk kapitaal in deze sector aansturen.
De gecombineerde presentatie van Henri en Sander op de Docentendag van ROVC toonde op briljante wijze de verweven draden van geschiedenis, huidige uitdagingen en toekomstige eisen op het gebied van elektrische mobiliteit. Hun inzichtelijke discussie benadrukte de essentiële rol van onderwijs en vaardigheidsontwikkeling bij het aanpakken van de dringende behoeften in de industrie en het overbruggen van het tekort aan menselijk kapitaal in dit zich ontwikkelende landschap. Het was een overtuigend bewijs van de toewijding van ROVC om voorop te blijven lopen bij trends in de industrie en ervoor te zorgen dat zowel docenten als professionals goed zijn uitgerust om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.
Theorie en praktijk verbinden: Hands-on leren in de EV laadsystemen opleiding met Sander Fielt
Na de verhelderende presentatie door Henri Overbeek en Sander Fielt tijdens de Docentendag van ROVC, kregen de deelnemers de unieke kans om de praktijk van elektrische voertuig (EV) laadsystemen te ervaren, een hoeksteen van de EV Laadsystemen Opleiding. Sander, de dynamische mede-presentator, leidde een interactieve demonstratie om de praktische aspecten te illustreren die studenten in deze uitgebreide cursus zouden tegenkomen. Het was een overtuigende uitbreiding van hun al boeiende presentatie.
In deze praktijksessie liet Sander zien hoe deelnemers aan de EV Laadsystemen Opleiding hun kennis zouden toepassen om praktische onderdelen uit te voeren, zoals de installatie, reparatie en onderhoud van EV-laadsystemen. Deze hands-on ervaring was een essentieel onderdeel van het curriculum, waarbij theoretische concepten werden omgezet in tastbare, real-world toepassingen.
Wat deze praktische demonstratie nog verrijkender maakte, was de samenwerking met zes vooraanstaande fabrikanten van EV-laadsystemen. Deze brancheleiders stelden genereus een divers scala aan EV-laadsystemen ter beschikking, waardoor deelnemers hands-on ervaring konden opdoen met meerdere modellen, zoals gebruikelijk is in de EV Laadsystemen Opleiding. Deze diverse blootstelling verbreedde niet alleen de horizon van de deelnemers, maar spiegelde ook de real-world scenario’s die ze zouden tegenkomen als professionals in het veld van EV-laadsystemen.
De synergie tussen onderwijs en de EV Laadsystemen Opleiding was duidelijk in deze demonstratie. Het benadrukte de toewijding van ROVC om hoogopgeleide professionals voort te brengen die goed bekend zijn met de praktische aspecten van EV-laadsystemen. De praktijksessie binnen de EV Laadsystemen Opleiding was een getuigenis van de vooruitstrevende aanpak van de instelling, ervoor zorgend dat de volgende generatie EV-technici goed voorbereid en aanpasbaar is aan het steeds veranderende landschap van elektrische voertuigtechnologie, specifiek op het gebied van EV-laadsystemen.
In essentie illustreerde de Docentendag van ROVC, met zijn combinatie van informatieve presentaties en praktische demonstraties in het kader van de EV Laadsystemen Opleiding, een holistische benadering van onderwijs in de snel evoluerende wereld van elektrische voertuigtechnologie. Het voorzag niet alleen docenten van waardevolle inzichten, maar gaf ook toekomstige professionals de kracht om met vertrouwen de uitdagingen van de echte wereld in de EV-laadsystemenindustrie aan te gaan, en brugde de kloof tussen theorie en hands-on praktijk.
Inpluggen en spelen (Plug in & Play) en de EV laadsystemen opleiding
Op dit moment is er een aanzienlijk tekort aan technici die in staat zijn laadstations te installeren. Het Plug in & Play (PiP) project, in samenhang met het aanpakken van dit urgente probleem, biedt cruciale ondersteuning voor de ontwikkeling en implementatie van de EV Laadsystemen Opleiding. Plug in & Play vertegenwoordigt een publiek-private samenwerking (PPS), een duurzame samenwerking gericht op het trainen van individuen op verschillende vaardigheidsniveaus, inclusief het bieden van praktijktraining voor technisch talent van zowel het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) als het hoger onderwijs (HBO/WO), en het stimuleren van hun overgang naar de sector van laadinfrastructuur. Bovendien worden als onderdeel van deze initiatief nieuwe onderwijsmodules ontwikkeld, die het curriculum verder versterken. Er wordt ook voortdurend nagedacht over hoe deze samenwerking op de lange termijn in stand kan worden gehouden en hoe de efficiëntie kan worden gemaximaliseerd, vooral gezien een verminderd arbeidsaanbod.
Als u meer wilt weten over de EV Laadsystemen Opleiding, neem dan contact op met Henri.
U kunt Henri Overbeek bereiken via e-mail op henri@greenfellows.eu of telefonisch op +31 612118932.